Ljuset i tunneln (kanske?)

Sjätte dygnet av kräk och diarré, ändå känns allt lättare idag. Har pratat med både BVC och barnläkarmottagningen som försäkrar att så länge Q vill äta och dricka och är pigg och leker så är det ingen fara. Det är bara att härda ut. Att han kräks beror på att han är hungrig och sätter i sig välling och vätskeersättning för fort. Till råga på allt har han hosta och snuva också, så ibland hostar han tills han kräks.

Håhåjaja. Men!! Tvättmaskinen fungerar alldeles utmärkt nu tack vare min duktiga man. Tur det eftersom våra påslakan, Q:s lakan och täcke, vårt madrassöverdrag, köksmattan samt ett oräkneligt antal av våra och Q:s kläder har behövt tvättas. Rekordet i klädbyte på Q var i tisdags när det gick åt fyra pyjamasar och lika många uppsättningar med kläder under dagen.

Som alltid när vardagen är tung har O och jag lyckats komma på kollisionskurs med varann. I vissa frågor är vi väldigt samstämda, i andra diametralt olika. O har en tendens att vilja göra saker efter eget huvud och helst inte lyssna på exempelvis BVC:s råd. Jag har en tendens att oroa mig och måla fan på väggen. Vi driver båda den andre till vansinne.

Men idag skiner solen, mitt halsont är nästan borta, Q har bara spytt en gång idag (hittills!), han har fått behålla en flaska välling, nu sover han sött och när han vaknar ska vi på doktorns inrådan ta en kort promenad. Frisk luft är nyttigt.

Annonser
Det här inlägget postades i Livet med Q. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ljuset i tunneln (kanske?)

 1. Annika skriver:

  Det är lätt hänt att det blir lite gnissel i relationen mellan föräldrarna när allt inte flyter riktigt som vanligt.
  Min man och jag, som annars har väldigt lika åsikter om det mesta här i världen, kan ha väldigt skilda meningar om barnskötsel och barnuppfostran!
  Tur är väl det egentligen, så har man två sätt att se på saken ( läs ett extra alternativ att ta till när det första inte funkar*S*)
  Fast det hindrar inte att jag blir urförbannad på honom ibland, haha.

  Lilla S har just haft magsjukan också, en rejäl släng, och vi har också tvättat och tvättat och tvättat och tvättat och…

  Ett jättebra ”blibrasnabbt”-tips kan jag ge, som ni kanske redan har fått från BVC…? Och det är att ”fasta” bebisen runt en halv dag eller ev lite längre (vi gjorde det nu från klockan 13 till klockan 04 när S vaknade och var superhungrig.)
  Då ger man ingenting utom vätskeersättning (vi gör vår själva på vatten, socker, salt och ev en slurk konc. äpplejuice för smakens skull), denna bryska behandling får magen att läka sig väldigt bra. Annars kan det ta jättelång tid – runt en månad – för bebisar att få normal mage, minns att lilla H var sjuk med diaréer i flera veckor när hon var liten.
  Lilla S är nu två dygn efter kuren helt kurerad:O)

 2. Mary skriver:

  Vi fick tipset av BVC att bara ge majsvälling som är helt mjölkfri i samband med dotterns senaste magsjuka. Tydligen är det inte bra för magen med laktos när man är/varit magsjuk. Kan vara värt att testa.
  //Mary

 3. Johanne skriver:

  Hei. Her på bloggen synes jeg du takler foreldreskapet med utrolig stor takknemlighet uansett situasjon. Betryggende at man ikke angrer hvertfall- livet blir virkelig snudd på hodet.

  Ser ikke helt for meg selv løpe fra en 40 årsdag pga sykt barn – ennå.

  Jeg maler såvisst også fanden på veggen. Min man tar ting så irriterende med ro at jeg må stå for alle bekymringene.

  Nå samler vi papirer til Kina, og jeg er litt frynsete av stress. Redd for at vi aldri skal bli foreldre etc.

  Send meg gjerne en mail på tegeland@hotmail.com hvis du har noen oppmuntrende tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s