Lite lättad

Vi har varit på husvisning idag. Ett charmigt hus från 40-talet med stor trädgård, precis vår stil. Lite längre restid till jobbet för O, oförändrad för mig. Öppen spis och vinterträdgård. Parkett och inbyggda garderober.

Vår specialitet är att slå till snabbt. Det älskade gula huset i Göteborg var det första hus vi tittade på. Vi gick på magkänsla och instinkt. Sommarstugan var det första objekt vi var seriöst intresserade av, vi hade varit på en del visningar men hela tiden vetat att tiden inte var rätt. Så i fredags undrade jag för mig själv om vi skulle vara husägare eller åtminstone spekulanter på måndag.

Men på visningen konstaterade vi att vi trots allt detta inte vill ha det. Det var för slitet, för mycket att göra. Vi känner oss lättade, för egentligen vill vi bo kvar i vår ljusa nya lägenhet. Visserligen är det trångt, boytan räcker till men bristen på förvaringsutrymmen gör mig tokig. Vad gör man av resväskor, vinterkläder, skidpjäxor, båtdynor, båttampar, fendrar, sommardäck, urvuxna barnkläder, julsaker, gammal kurslitteratur? Källarförrådet är knökfullt, och då menar jag k-n-ö-k-f-u-l-l-t.

Och så har vi ju redan ett hus eller närmare bestämt en liten stuga. Med tillhörande trädgård. Tanken var ju att vi ska kunna bo där under sommarhalvåret och pendla till våra jobb. De sanitära faciliteterna är inte riktigt tillfyllest ännu, men snart.

Dessutom finns det omtalade sommarparadiset. Nej, det får räcka med hus och renoveringsprojekt. Vi bor kvar i vår höghusförort med tunnelbanan på ena sidan och skogen på den andra. Det är så bra så, åtminstone i fem år till. Eller tre.

Och vem vet, då kanske det dyker upp ett annat hus i precis vår stil.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lite lättad

  1. Saltistjejen skriver:

    Å jag tycker det låter idealt att bo i lägenhet i stan på vintern, och kunna ha tillgång till hus på sommaren.Fast jag vet verkligen hur det är att bo trångt. Hm här i NYC är det inte mycket boyta man har råd med… 😉Så just yta är man inte särskilt bortskämd med. Men det går bra trots allt. Man får helt enkelt försöka tt rensa och minimera sina prylar, hahaha!!!

  2. Radhus är den perfekta blandningen av lägenhet och hus. Förvaringsutrymmen men ändå samfällighet som sköter el och värmebiten, och så lite lagom stor trädgård.Fast själv längtar jag mig nästan sjuk tillbaka till innerstan och de minimala utrymme vi bodde på där. Jag är inte den (rad)husmänniska jag trodde att jag var.

  3. Helga skriver:

    Njae, radhus är inte min grej kan jag säga efter att ha vuxit upp i ett. Det är för mycket kompromiss. Men egentligen är vi rätt nöjda med kombinationen sommarstuga/lägenhet. Får ta och bygga ut sommarstugan så att vi kan förvara mer prylar där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s