Vardagstrött

Jag har en massa halvskrivna inlägg liggande som utkast men jag orkar inte skriva färdigt dem. Jobbet tar det mesta av min kraft och resten tar Q. Men det ger jag honom så gärna.

Vi har haft en fin kväll tillsammans på tu man hand medan O var ute med kompisar. Q somnade i min famn direkt efter tandborstningen. Det var fint att sitta och se hur hans sotsvarta ögonfransar vippade upp och ner för att till sist lägga sig mot kinden, som tecknade i tusch.

Till O blir det inte mycket tid eller energi kvar. I september är det tio år sedan vi gifte oss, det tänkte vi fira med att åka bort över en natt medan mormor eller farmor eller båda tar hand om Q. Jag ser fram emot det.

Samtidigt är jag inte särskilt orolig. Vi känner varann så väl och har varit med om värre. Igår kväll hade vi gått och lagt oss när O kom på att det var bäst att gå upp och hämta en blöja att ha i reserv på nattduksbordet. På vägen tillbaka snubblade han över Q:s horribelt gul-lila Nalle-Puh flygplan (present! Inte köpt av oss. Fast Q älskar det) som dessutom var preparerat med en bjällerskramla. Jag fnissade för mig själv och tänkte att nu säger han något om booby trap.

– Vad är detta för booby trap, säger O.
– Med sån där early alarm vad det nu heter, svarar jag.
– Early warning system.

Och så fnissade vi och somnade båda två. Vi skrattar åt samma vardagliga och urfåniga saker fortfarande.

Det här inlägget postades i Livet med Q. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vardagstrött

 1. Saltistjejen skriver:

  Å Helga, det låter som om du och O har en underbar relation! Stark!!! 🙂Vårda den väl! Sådana växer inte på träd…! Kram!

 2. Musikanta skriver:

  Jag är så nyfiken på lilla Q. Det är väl en pojke? Hur gammal är han och vad kan/gör han om dagarna? Har själv ett ”nytt” barnbarn som fyller 8 månader i dagarna och som jag följer med jättestort intresse eftersom jag inte ”hann med” mina tidigare barnbarn på grund av dubbla arbeten. Det är så fantastiskt att få följa ett litet barns utveckling. Mirren, dottern, har en egen blogg där hon berättar om hennes och Lillmirrens dagar. Fussybabies.blogspot.com om du är intresserad.

 3. Musikanta skriver:

  Visst är det en pojke! Jag gick tillbaka och läste inlägget igen och där ser jag ju att du skrivit ”hans ögonfransar”. Hur slarvigt får man läsa?

 4. Helga skriver:

  Jajamen, Q är en pojke! Han fyller snart två och han kan en massa saker. Jag är inte nödbedd att skryta om honom, så det blir nog ett specialinlägg snart. Just nu är han hemma med sin pappa på dagarna, mestadels verkar de laga mat, sparka boll och gå till simhallen.

 5. Ullah skriver:

  Ja! Jag vill höra ”skryt” om Q!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s