Morgonstund har guld i mun!

Jet lag är bra. Det tyckte jag inte inatt vid pass midnatt, då Q vaknade efter fyra timmars sömn och krävde frukost. Hans snälle far gick upp med honom och var uppe i tre timmar, då de återkom till paulunen. Då har jag något svagt minne av att vi pratade om att drömma om delfiner och späckhuggare, och att jag läste några dikter. Sedan somnade vi alla tre.

Nu är klockan halv sju, det är bara jag som är vaken och jag är pigg som en mört, som Q brukar säga. Seoul badar i morgonsol, bergen bakom skyskraporna är insvepta i ett svagt dis. Träden börjar bli gröna, azaleor och körsbär blommar. Nej, jag längtar inte hem längre!

På dagens program står att fixa ett snyggt paket till Y:s fostermamma, att be om en extrasäng till Q, att inhandla diverse förnödenheter som diskborste och annat. Samt att orientera oss i största allmänhet.

Förra veckans resekaos gjorde att våra noggrant uttänkta logiplaner gick om intet. Vi bor på ett annat hotell än det vi hade utsett. Nackdelarna är att vi nu ändå hamnade i den norra delen av stan, långt från SWS, samt att standarden är lite sådär. Dålig städning, rätt sunkiga möbler. Fördelarna är att reskassan fick ett plus på sisådär femtontusen, och att omgivningarna faktiskt är mycket trevliga. Igår gick vi ut stenhårt med traditionell koreansk lunch, kött som grillades vid bordet på gasolgrill, åts med salladsblad och kimchi. Q fick utfodras en extra gång med en macka från franska fiket tvärs över gatan.

Och ja, livet känns nu mycket bättre med elva timmars sömn innanför västen. Det ska nog gå bra det här.

Det här inlägget postades i Resan till Y. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Morgonstund har guld i mun!

 1. Saltistjejen skriver:

  Åååå! jag är så GLAD att ni kunde komma iväg!!!!
  Stort stort lycka till med ALLT nu!
  kramar!

 2. Pi skriver:

  Vad spännande det blir!!!

 3. Maja Gräddnos skriver:

  Jag tänker på er och läser andäktigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s