Semestersabotören

Fy fan. Nu sitter jag vid datorn eftersom jag har jobbat lite, så nu skriver jag fast jag egentligen borde sova på saken. Är trött idag.

Barnen är också trötta, vilket sannerligen märks. Q har trots detta varit riktigt duktig, hans utveckling går framåt. Han har motstått många provokationer från lillebror.

Det är Y som är den verklige semestersabotören. Han är så totalt oresonabel att jag blir galen. Kravmaskin, ska bara ha och ha och ha och blir störtförbannad så snart saker inte blir exakt som han vill. Störtförbannad så att han skriker jävla idiot, sparkas och smäller igen dörren.

Hur ska man få en hetlevrad men intelligent och socialt begåvad nioåring att fatta? Fatta att det blir otrevligt för alla parter inklusive han själv, ju mer han bråkar? Att det faktiskt inte funkar att gå hem till kompisar och leka halv tio på kvällen, sedan kvällsfika hemma, sedan kräva sagoläsning? Och DESSUTOM vakna halv sju på morgonen och smyga upp för att sätta sig med sin jävla padda? För då blir man galen av sömnbrist och nästa dag blir helt förstörd?

Nej, det är klart att han inte fattar allt det där. Men hur ska jag kunna förklara? Jag klarar det inte.

Värst är tanken att semestern som nu närmast känns som ett helvete hade varit helt okej om det inte varit för mina barn.

Det här inlägget postades i Livet med Y, Sommarön, Svarta känslor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Semestersabotören

  1. Petra skriver:

    Hu! Låter hemskt tärande! Vår nioåring har äntligen fattat och gått från att stundtals driva oss till komplett vansinne (fram tills han var kanske 7-8?). Nu njuter jag i fulla drag av att ha en mestadels högst resonabel unge som förstår allt det där du beskriver. Så….hang in there! Han borde ju snart förstå bättre kan man tycka! 🙂

  2. ankaspringer skriver:

    Ja, det där konstiga ”vakna samma tid varje morgon”! Min dotter kan sova hur länge som helst, men sonen – nu är han ju tolv! – vaknar oftast vid 06, oavsett när han somnade. Det är väl nån inställning, själv brukar jag vakna 2.38 och gå upp och kissa. Skillnaden mellan oss är att jag inte får för mig att jag sovit klart bara för att jag är kissnödig. Vår räddning har ofta varit en biltur, då somnar han som en Skalman med mat-och-sovklocka, men det kommer ju att kännas konstigt med en tonåring! Funkar ju inte på en sommarö heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s