Väldigt, väldigt mycket bättre

Nu är min bästa kompis L på besök med man och två döttrar, något yngre än mina barn. De är absolut idealiska gäster, medför egna sängplatser (segelbåt), vill mer än gärna hjälpa till med renoveringar och matlagning och pratar klokt, roligt och trevligt, djupt och grunt om nästan allt.

Q mår så bra av att ha två något yngre beundrarinnor som han kan vara lekledare för (”inte för att skryta mamma, men jag är ganska bra på att leka med yngre barn”). När de fick fredagschipsen körde jag ut dem på gårdsplanen, inga smulor i sängar eller soffan! Q hittade då på en lek som gick ut på att varje barn gjorde en konst innan de tog en näve chips. Succé.

I övermorgon när de åker ska Q få följa med och segla några timmar. Sedan plockar jag upp honom med bilen och så åker vi till mamma i Göteborg där vi stannar två nätter, när vi återvänder följer hon med. På fredag reser hon hem och på lördag är det Sommaröns dag med fest i hamnen, och på söndag reser vi hem. Men efter två veckor kommer vi tillbaka!

Att resa till Sommarön några veckor tidigare har varit mycket lyckat. Vi trivs alla så bra med att det varit mindre folk på ön, och på fastlandet, i hamnar och på parkeringar.

Imorgon ska O springa ett lopp i Strömstad. Vi andra ska laga fisksoppa och röja i ladan. Kanske, kanske hinner vi röja såpass att vi kan inreda en uppehållshörna åt barnen där.

Det här inlägget postades i Sommarön. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Väldigt, väldigt mycket bättre

 1. annannan skriver:

  Hörna i ladan låter fantastiskt! Å lyckan i att ha ett alldeles eget hörn, göra fint och trivsamt. Gör inget, tvärtom, om det bara blir fint i hörnet.

 2. hedvig08 skriver:

  Vad roligt att lite ändringar gjort så gott!!! Fortsatt skön sommar …
  önskar
  Maria

 3. helgasdagbok skriver:

  Haha. Blott några timmar efter jag skrivit detta vaknade båda barnen i svinottan och ville skärma. De fick frukost. Sedan tvingade jag dem trots makens skeptiska miner att försöka somna om. Hela familjen gjorde det och sov ytterligare några timmar. Triumf!

  Röjningen gick över förväntan. Vi hittade en gammal kökssoffa som vi tvättade av och skruvade ihop. Den ska fyllas med kuddar. Dock måste vi vuxna utöka en redan befintlig konstruktion, plasttak inuti ladan. Jo, för vi har hyresgäster, ladusvalor. De bajsar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s