Fin söndag

Jag borde verkligen sova för imorgon ska vi vara hos parterapeuten redan halv nio – femte gången gillt, vad tror ni? Men den här söndagen måste faktiskt dokumenteras.

Den började med sedvanligt skärmande och tjafsande. Men sedan gick båda barnen ut och lekte i snön som låg meterdjup, många grannbarn var också ute. O och jag tog en hundpromenad och pratade lite. Nässla är för yster nu, vi måste få bättre pli på henne. Lydnadskurs börjar på söndag, Q och jag ska gå. Men O måste skärpa sig, han är för slapp. Och kan han inte ta med sig hunden oftare i allt sitt motionerande? Hennes energi är närmast outtömlig. Jag plumsade i drivorna med henne och sa sarkastiskt till O att det här borde du prova, det är lika jobbigt som löpning.

Efter lunch kom syster och svåger inte på men medförande skidor. Jag var lite tveksam till hela äventyret, orka övertala barn, orka åka själv och vart ska vi åka, alla ryms inte i bilen och hunden måste ju få följa med.

Vi åkte till det ganska närbelägna fältet där hundar får springa lösa. O kopplade ihop sig med Nässla i dragsele och hon sprang som den värsta draghund. Även Y fick prova, Q – som inte hade några skidor – hjälpte till och höll emot.

Sedan blev Y kall och sur och ville åka hem men miraklet skedde, Q tog över och peppade honom. De lekte i en snöhög medan vi andra åkte, det blev inte mer än någon kilometer men i alla fall.

Jag noterar att jag måhända är tung nu, och termobyxorna sitter trångt igen, men jag är stark och framför allt stadigare på fötterna än någonsin förut. Det kan jag tacka min PT för.

De andra åkte bil hem men jag gick med Nässla för att riktigt köra slut på henne (hon sov resten av kvällen). När jag kom hem hade syster snott ihop en märklig men fullt ätbar gryta med linser och potatis. Q och jag bakade muffins på kakmix till efterrätt och sedan körde jag gästerna till pendeltåget.

Barnen bråkade lite grann men inte mycket, jag läste Mio min Mio för dem och de somnade i egna sängar.

Till sist landade jag i soffan där Meja värmde mina ben. Hon, den äventyrliga, rör sig nu fritt i huset och fräser kaxigt åt Nässla. Men Saffran stannar fortfarande i källaren.

Himmel vad skönt att barnen varit ute idag, att vi kunnat göra något tillsammans, att Q var så snäll och hjälpsam med Y. Undrar om inte snön var den avgörande faktorn. Borde vi flytta till fjällen?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fin söndag

 1. pbloggen skriver:

  Vilken härlig söndag! Skönt för er alla att få en sån dag, så att ni kan ladda framåt. Håller tummarna för att ert halvniobesök går bra idag.
  Vad är det för vackert du stickar?

  • helgasdagbok skriver:

   Hmm.. hur sticknördig ska jag bli? Det är eller ska bli en trekantig sjal med lövmönster i garnet Spinni från Isager. Kliar men sägs mjukna efter tvätt. I dagsljus påminner färgen mer om lindblom än om snor. Ska sticka en bård av ett mjukare garn i samma färg så jag slipper kli vid halsen. Har inte funderat färdigt på konstruktionen ännu men snart.

   Blev visst rätt nördigt…

 2. Maja Gräddnos skriver:

  Till Luleå räcker gott! 😉

 3. ankaspringer skriver:

  Jag var också så nöjd, jag tvingade med mina barn ut och skotta. Brf:en har stor parkering som skottas av de boende. Jag var ute först, min pojke kom tio minuter senare – brett leende. Han älskade att skotta som barn, det var ju extremt mycket snö deras första vintrar. Sen kom dottern ut och började leka med grannbarnen, och sen som sonens kompis förbi, uttvingad på promenad av sin pappa. Och han avvek från promenaden för att skotta med oss! Jag tror vi var ute i 90 minuter. Sen var alla snälla. Vi ska också flytta till fjällen.

 4. desflandres skriver:

  Håller med dig om att din man bör ta med Nässla på sina motionsrundor. Det är ju helt galet att avstå den möjligheten till samvaro för dem båda och till träning för hunden. Detta måste han väl ändå inse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s